На яких HR-процесах варто зосередитись бізнесу в кризовий період?

Кожному підприємцю очевидно, що потрібно змінювати підходи та процеси в роботі з командою. Проте, яким з процесів варто приділити першочергову увагу?

 

Ми написали свої рекомендації щодо найважливіших процесів, що дозволять швидко повернути команду в ефективний робочий процес:

 

HR-стратегія. Узгодити з глобальною (з урахуванням кризової ситуації) стратегією компанії.

 

Рекрутинг. Оновити план найму та актуальні вакансії та нові вимоги до співробітників, актуалізувати канали та процес пошуку.

 

Бренд роботодавця. Оновити EVP, переглянути канали комунікації, ключові повідомлення, окремо виділити тему участі в волонтерських проектах.

 

Внутрішня комунікація. Підвищити пріорітет задач з внутрішньої комунікації, переглянути tone-of-voice ш теми, регулярно збирати зворотній  зв’язок від команди.

 

Управління ефективністю. Переглянути цілі та задачі кожного співробітника, узгодити їх з глобальною (з урахуванням кризової ситуації) стратегією компанії.

 

Compensations and benefits. Адаптувати соціальний пакет до нової реальності, провести аналіз потреб співробітників.

 

Розвиток та навчання. Проаналізувати, які навички наразі найбільш потрібні бізнесу, а які – навпаки, втратили актуальність. Провести швидке перенавчання команди.

 

Якщо ви хочете розібрати один або декілька процесів детальніше, або обговорити як адаптувати процес у вашій компанії – напишіть нам, щоб запланувати безкоштовну консультацію.