Як побудувати підтримуючу культуру в компанії?

Культура підтримки завжди була важливим фактором для побудови сильної та ефективної команди. Проте останні події показують що підтримуюча культура в компанії – це ще один із факторів, який дозволяє бути стійкою до зовнішніх впливів і швидко адаптуватись до нових умов, якими вони б не були.

 

Ми розібрали основні складові підтримуючої культури:

 

– Довіра. Довіра до команди породжує більше свободи в роботі, і як результат – кращу продуктивність.

– Психологічна безпека. Створіть робочий простір, в якому кожен член команди почуватиметься вільно і безпечно, не боятиметься помилятись і запитувати.

– Можливість відпочинку та відновлення. Той самий work-life balance. Переконайтесь, що ваша команда користується можливістю сходити у відпустку та  не працює понаднормово.

– Соціальний пакет та дійсно важливі «бонуси». Перегляньте, що саме ви пропонуєте команді – прийшов час відмовитись від зайвих офісних «плюшек», натомість сформувати фонди для страхування, непередбачуваних випадків та підтримки волонтерських проектів.

– «Голос команди» в побудові стратегії. Не нехтуйте можливістю спитати у співробітників думку щодо опцій розвитку стратегічних ініціатив в компанії, вибору підходів до роботи та інструментів.

– Комунікація, комунікація і ще раз комунікація. Лідерство, в сучасному розумінні передбачає тісну взаємодію з командою. Регулярні та тематичні мітинги, 1-1 зустрічі – це все дієві інструменти для роботи з командою.

– Прозорість. Чим глибше команда занурена у процеси компанії – тим більша віддача кожного та відчуття спільної справи.

 

Як оцінити культуру компанії та інтегрувати нові складові в неї? Пишіть нам, разом обговоримо який спосіб краще обрати вашій компанії.